• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

4 stappen voor het grondig reinigen van de velgen!


De uitstraling van de auto is een belangrijk onderdeel voor vele mensen. Je wilt jezelf toch even onderscheiden van de rest. Voor veel mensen wordt de auto als een parel gezien en dan wil je er ook mee schitteren. Om dit te kunnen doen, dient de auto schoon te blijven. Een belangrijk onderdeel van de uitstraling zijn de velgen. Daarom moeten deze regelmatig schoon gemaakt worden. Dit komt omdat auto’s dicht bij het wegdek zitten en zo er veel viezigheid op kan komen, zoals modder, zand, strooizout en nog meer. In dit artikel laten we zien hoe je het beste de velgen kunt reinigen!

Voorbereiden


Je kunt er voor kiezen om naar de wasstraat te gaan, maar ook om het thuis te doen. Mocht je het thuis doen trek dan wel een outfit aan die vies mag worden en doe vooral niet rustig aan met zeepsop. Het is verstandiger om de auto niet in de volle zon te zetten om vlekken te voorkomen. Een ideale omstandigheid met het weer is een bewolkte dag.

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom is het belangrijk om de volgende benodigdheden al klaar te zetten.
  • Velgenreiniger;
  • Velgenborstel;
  • Water (via hogedrukspuit of tuinslang);
  • Schoon water met sop;
  • Washandschoen of autospons;
  • Droogdoek.

Stap 1: Velgen schoonmaken


Je kan beginnen met een sopje om de velgen schoon te maken, maar omdat de viezigheid vaak aan de velgen plakt, is het nogal moeizaam om dit eraf te krijgen. Begin bij het schoonmaken met het gebruik van een goede velgenreiniger, zoals Kenotek Pro Wheelcleaner Ultra. Een goede velgenreiniger is krachtig vergeleken met hardnekkig vuil en het heeft de juiste substanties waardoor de velgen niet aangetast worden. Gebruik in ieder geval geen normale shampoo, want dat is zonde!
Tip: Pak twee velgen per keer. Als je de twee velgen schoon hebt, dan kun je beginnen aan de andere kant. Hierdoor zorg je ervoor dat de velgenreiniger niet indroogt of er te lang op zit. Dit voorkomt schade aan de velgen!

Stap 2 : Borstelen


Op de velg zit vaak hardnekkig vuil en dit is niet eenvoudig te verwijderen. Daarom raden we aan om een handborstel te gebruiken, waarmee het schoonmaken van de velgen een stuk makkelijker maakt. Vuil wordt eenvoudiger verwijderd en je kunt lastige hoekjes beter schoon krijgen. Met de borstel zorg je eigenlijk dat de hele velg aangepakt wordt.
Tip: Gebruik een kwast voor het schoonmaken van gedetailleerde plekken. Dit zorgt voor optimale schoonheid!

Stap 3: Sponsen met water


Pak een emmer water met sop en was de velg af. Een handig hulpmiddel om te gebruiken is een autospons. Was de velgen goed af met de spons en het water.
Tip: Gebruik de spons alleen voor de velgen en niet voor de rest van de auto. Dit komt omdat er vaak vuildeeltjes in de spons komt. Als je dan over de auto gaat, is de kans op krassen aanzienlijk groot!

Stap 4: Spuiten


Als je klaar bent, kun je de auto afspuiten met water. Dit kun je doen aan de hand van een tuinslang of een hogedrukspuit. Het reinigingsmiddel wordt verwijderd en de velg ziet er weer zo goed als nieuw uit. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat of een stukje zijn vergeten, herhaal het proces even op het desbetreffende gedeelte van de velg.
Tip: Op de verpakking van de reiniger staat een tijd hoelang de reiniger op de velg moet blijven zitten. Als de tijd om is, begin dan de velgen schoon te spuiten.

Overige tips


Om helemaal succesvol de velgen schoon te maken geven we nog twee tips die belangrijk zijn om de kwaliteit van jouw auto te behouden. Houd je hier ook aan en voorkom problemen aan de auto. Je wilt namelijk niet dat jouw pareltje schade oploopt!

Velgen reinigen


Je kunt het beste de velgen reinigen als deze afgekoeld zijn en het liefst in de schaduw. Je kunt ook het beste beginnen met de velgen voordat je de rest doet. Er kunnen namelijk spetters op de auto komen bij het afspuiten van de auto, waardoor je direct opnieuw kunt beginnen met het wassen van de auto.

LET OP: Heb je keramische remschijven? Gebruik dan geen velgenreiniger, dit tast namelijk de remmen aan!

Gebruik geen schoonmaakmiddelen!


In de keuken werken schoonmaakmiddelen als Dreft natuurlijk heel goed, maar deze zijn absoluut niet bedoeld voor de auto. Mocht je dit wel doen, dan is de kans relatief groot dat het metaal aangetast wordt en dat willen we niet. Met een velgenreiniger zit je altijd veilig en heb je eerder het gewenste resultaat!
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766