• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Autowassen zo doe je het op de juiste manier


Voor de een is het wassen van de auto een kriem en probeert het daarom zo lang mogelijk uit te stellen, terwijl anderen hun bolide regelmatig even een wasbeurt geven. Hoe dan ook, uiteindelijk ontkom je er niet aan. Het poetsen van je auto moet echter zorgvuldig gebeuren om beschadigingen aan de auto te voorkomen. Maar hoe was je je auto nu het beste? Hieronder leggen we je uit hoe en met welke producten je de auto het beste kunt aanpakken.

Stap 1 - Spuit de auto goed af


Wanneer je begint met autowassen is het belangrijk om de auto goed af te spuiten met water. Het beste is om de auto te poetsen met een hogedrukspuit. Spuit van boven naar onder, zodat al het vuil van de auto loskomt en verwijderd wordt. Maar let op: bij het gebruik van een hogedrukspuit is het belangrijk dat je minimaal 20 cm afstand houdt tussen de auto en de spuit, om beschadigingen aan de autolak te voorkomen. Heb je geen hoge drukspuit? Maak dan gebruik van een tuinslang.

Welke autoshampoo gebruiken voor het wassen van je auto?


Bij het poetsen van je auto is het van belang dat je ook de juiste producten gebruikt. Vaak maken mensen bij het autowassen gebruik van afwasmiddel of allesreiniger. Dit kan echter de autolak uitdrogen en het proces van roestvorming versnellen, waardoor het autowassen met afwasmiddel daarom af te raden is. Gebruik in plaats daarvan een goede autoshampoo, bij voorkeur Kenotek Brilliant Wash autoshampoo. Dit autopoetsmiddel is speciaal ontwikkeld voor het wassen van de auto, zonder het risico op het beschadigen van de auto. Zoek een plek in de schaduw, doseer de goede hoeveelheid autoshampoo volgens de gebruiksaanwijzing en ga aan de slag!

Het wassen van de velgen


Wanneer je de velgen van de auto gaat schoonmaken is het verstandig om een ander poetsmiddel en een andere doek te gebruiken dan dat je gebruikt bij het autowassen. In en rondom de velgen zit er immers verzameld vuil van de vele autoritten, die je liever niet op de auto smeert. De Kenotek Pro Wheelcleaner Ultra is speciaal ontwikkeld om aangekoekt vuil op en langs de velgen te verwijderen. Verdeel de velgenreiniger verspreid over de velgen om deze goed schoon te maken. Vergeet hierbij ook niet het vuil aan de achterkant van de autoband te verwijderen, om onbalans door vastzittend vuil tijdens het rijden te voorkomen.

Drogen na het autowassen


Na het autowassen is het belangrijk dat de auto goed wordt gedroogd. Doe je dit niet, dan ontstaan er cirkelvormige vlekken op de autolak, door het kalk wat in het kraanwater zit. Kies bij het drogen voor een zeem, zoals onze Nicols neocham zeem, of een speciale auto droogdoek. Door de zachtheid van deze doeken wordt de auto niet beschadigd. Bovendien kunnen de doeken veel vocht absorberen, wat het drogen van de auto vergemakkelijkt.

Gebruik autowax


Om de coating van de auto lang na het het wassen van de auto te beschermen, is het verstandig een autowax aan te brengen. Doe wat Kentotek Polish and Protect op een zachte doek en wrijf hiermee in cirkelvormige beweging over de auto. De regel bij het waxen van een auto is: hoe dunner de wax, hoe beter het resultaat op de auto. Breng daarom niet te veel wax in een keer aan, maar doseer en breng waar nodig meer autowax aan. Wanneer je gebruik maakt van Kenotek Brilliant Wash autoshampoo, is het waxen van je auto na het autowassen overbodig. De shampoo bevat namelijk een wax, dat gelijk na het wassen de autolak laat blinken en beschermt.

Veel plezier tijdens het wassen!
Een greep uit ons assortiment
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766