• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

De auto in de was zetten - Stappenplan


Het wassen van de auto klinkt voor bijna elke autobezitter als vanzelfsprekend. Maar de auto in de was zetten is daartegen iets wat velen niet doen. Om de autolak te beschermen, lang mooi te houden en te laten schijnen is het belangrijk om regelmatig je auto te waxen. Hoe je dat moet doen? Dat lees je hieronder.

1. Eerst poetsen, daarna waxen


Om de auto te laten schijnen is het belangrijk dat de auto schoon is. Het is daarom verstandig om voor het aanbrengen van de autowax, eerst de auto te wassen. Dit doe je door te beginnen met de auto schoon te spuiten middels een hogedrukspuit of tuinslang. Om vervolgens het vuil van de auto te wassen, is het raadzaam een autoshampoo te gebruiken die de auto niet beschadigd. Doseer de goede hoeveelheid Kenotek Pro Brilliant Wash autoshampoo volgens de gebruiksaanwijzing en was de auto grondig. Maak hierbij gebruik van een zachte doek, om het bekrassen van de auto te voorkomen. Na het autowassen heb je de goede basis om de auto in de was te zetten.

2. De auto in de was zetten


Om de autolak goed te beschermen tegen vuil en krassen is het belangrijk een goede autowax aan te schaffen. Kenotek Pro Polish and Wax is een wax dat je auto er als nieuw laat uitzien en de autolak optimaal beschermt. Tevens verwijdert de wax kleine krasjes en onzuiverheden, waardoor de auto er als nieuw zal uitzien. Het waxen van de auto gaat eenvoudig. Breng een kleine hoeveelheid wax op een zachte doek aan en wrijf langzaam in cirkelvormige beweging over de auto. Bij het autowaxen geldt de regel: hoe dunner de wax, hoe beter het resultaat op de auto zal zijn. Wees daarom niet te enthousiast met het gebruik van de autowax, maar kies steeds voor kleine beetjes. Pas ook op dat er geen wax in rubbers, naden of plastic bumpers terecht komt.

3. De autowax uitwrijven


Als de autowax is aangebracht, lijkt de auto nog niet te blinken. Dat is normaal. Nadat de auto in de was is gezet, is de volgende stap de doffe laag te laten verdwijnen. Het is echter belangrijk de autowax eerst goed te laten intrekken voor de hoeveelheid tijd dat op de flacon is aangegeven. Vervolgens pak je een schone microvezeldoek en wrijf je met een cirkelvormige beweging over de wax totdat de autolak gaat schijnen. Kijk goed of je op alle plekken van de auto met de doek hebt gewreven.

Let op! Wacht op de juiste weersomstandigheden!


Autolak reageert op temperatuursverschillen. Wanneer je de autolak wilt polijsten is het daarom belangrijk om tijdens de juiste weersomstandigheden de auto in de was te zetten. Zo kun je het beste de auto waxen als het niet te koud en niet te warm is. Bij een hoge temperatuur droogt de wax namelijk te snel op. Bij een lage temperatuur is het te lastig om de wax in te wrijven. Daarom is het verstandig met een temperatuur tussen de 13 en 30 graden autowax aan te brengen. Ook moet je bij het aanbrengen van wax directe zonlicht vermijden. Zonlicht verwarmt de autolak op, waardoor er een klein restant wax zal achterblijven op de auto dat moeilijk verwijderd kan worden. Als je de auto in de was zet is het daarom handig dit in een garage te doen of op een plek met schaduw.
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766