• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

De beste autopoetsmiddelen


Niets maakt je auto mooier dan een goede wasbeurt. Het is een cruciale stap als je je gebruikte auto verkoopt, maar zelfs als je dat niet doet, is het belangrijk voor goed onderhoud van je auto.

Om te beginnen


Kies een goede locatie. Je wilt de auto niet in direct zonlicht of directe hitte schoonmaken, omdat de zeep op de auto zal drogen voordat je deze kunt afspoelen. Probeer de auto in de vroege ochtend of late avond te wassen en was hem niet in de buurt van een stoffige weg of onder een boom waar knoppen, insecten en bladeren kunnen vallen en aan de auto blijven kleven. Zorg ervoor dat de slang een mondstuk heeft met voldoende druk om de auto te spuiten en een mondstuk waarmee je de waterstroom kunt stoppen wanneer je maar wil. Zo verspil je niet onnodig water wanneer je de slang niet nodig hebt.

Focus eerst op de wielen


Gebruik een slang met een mondstuk dat zorgt voor een goede waterdruk om de wielen van de auto te spuiten. De wielen bevatten het meeste vuil en puin, dus wil je ze als eerst schoonmaken.
Spuit rond de wielkasten en op het onderstel om remstof en vuil te verwijderen.

Welk reinigingsmiddel is het beste voor je auto?


Reinig de velgen met een reinigingsmiddel dat is gemaakt voor velgen, zoals Kenotek Wheelcleaner of Wheelcleaner Ultra. Sommige reinigingsmiddelen werken het beste met bepaalde lakken of soorten aluminium. Deze informatie kun je meestal vinden in de gebruikershandleiding. Je wilt natuurlijk de wielen niet beschadigen door het verkeerde product te gebruiken.

Voorbereiden en schuimen


Spuit het gehele voertuig met water om oppervlaktevuil weg te spoelen en het voertuig een goede waterlaag te geven. Besteed aandacht aan alle scheuren en spleten en zorg ervoor dat je het hele voertuig bedekt. Zet twee emmers water klaar: één zonder zeep en één met zeep. Gebruik een autoshampoo die specifiek is voor auto's, aangezien een huishoudreiniger was van de lak kan aantasen of de afwerking kan beschadigen. Een professionele autoshampoo zoals Kenotek Brillian Wash zorgt er ook voor dat het water afbladdert en parelt, waardoor het droogproces sneller gaat en de kans op watervlekken wordt verkleind. Volg bij het vullen van de emmers de instructies op de reiniger zodat je de juiste hoeveelheid oplossing gebruikt. Je gebruikt de emmer om de wand of zeem in te schuimen met autoshampoo en de emmer met water wordt gebruikt om vuil en puin van de auto te spoelen, nadat u klaar bent met het schoonmaken van elk oppervlakte. Het is belangrijk dat de spons vrij is van vuil, anders kunnen er krassen op de verf komen tijdens het schoonmaken.

In stappen reiniging van je auto


Het beste kun je van boven naar beneden wassen en de auto in delen schoonmaken om te voorkomen dat het ingezeepte stuk opdroogt. Begin met het dak. Eén keer vegen en spoel het vervolgens af. Probeer het vuil niet te schrobben of weg te wrijven. Als je klaar bent met elke sectie, spoel je dat gebied af, zodat zeep daar niet droog blijft zitten. Maak de achterkant van de auto als laatste schoon, dit is een gebied met meestal het meeste vuil.

De velgen wassen


Bij het schoonmaken van de velgen van de auto is het verstandig om een ander poetsmiddel te gebruiken dan waarmee je de auto wast. Op de velgen zit veel verzameld vuil dat de meeste mensen liever niet op hun auto leggen. De Kenotek Pro Wheel Cleaner Ultra is speciaal ontwikkeld om vuil op en langs de velgen van de auto goed te verwijderen. Verdeel de velgenreiniger over de velgen om ze zo goed schoon te maken.

Afspoelen en drogen


Nadat je elk deel van de auto hebt gewassen, verwijder je het mondstuk van de slang en gebruik je het vrij stromende water om het voertuig te spoelen. Begin met de bovenkant en opnieuw, werk je weg naar beneden en zorg ervoor dat je geen zeep achterlaat zodat de auto streeploos blijft!

De laatste stap


De laatste stap is het gebruik van een droge zeem of een microvezeldoek om het voertuig voorzichtig en grondig te drogen. Vermijd huishoud handdoeken en gebruik in plaats daarvan de doek om het voertuig te draperen, met weinig wrijving of druk. Knijp water uit de doek terwijl je doorgaat met drogen totdat je elke plek hebt bereikt en je een streeploze, glanzende finish hebt!
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766