• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Onderhoud van uw Autobanden


Na de remmen zijn de wielen het belangrijkste onderdeel van uw auto. Deze moeten van tijd tot tijd gecontroleerd worden. De wielen zijn de enige onderdelen van uw auto die de grond raken. Dat alleen al maakt ze zo belangrijk. Het is niet aan te raden te rijden in een auto met slechte tractie. Probeer het maar eens uit en u zult zo weten waarom dit niet aan te bevelen is.

Regelmatig de banden spanning meten is iets dat iedereen zou moeten doen. Maar daarnaast is het ook aan te bevelen om uw wielen regelmatig schoon te maken. Het klinkt misschien raar, maar dat is het zeker niet. Wij hebben enkele tips voor u:

Wees voorzichtig


Een van de meest gestelde vragen bij autobanden onderhoud is welk reinigingsmiddel het beste gebruikt kan worden voor de banden. Het antwoord is heel simpel. Voor uw banden gebruikt u een zo min mogelijk aggresief reinigingsmiddel. Gebruik in geen geval producten die oplosmiddel of olie bevatten.

Als u uw auto bijvoorbeeld vaak wast om remstof geen kans te geven zich echt vast te hechten aan de velgen, dan is het wassen van de wielen met water meer dan voldoende. Dit betekend minder werk en u zorgt er zo voor dat het banden oppervlak zo min mogelijk wordt aangetast. Zijn de tussenpozen tussen wasbeurten van uw auto echter langer en heeft de remstof zich kunnen hechten, dan zult u ook gebruik moeten maken van een schoonmaak middel.

Voor uw velgen kunt u prima gebruik maken van Kenotek Pro Wheelcleaner of Kenotek Pro Wheelcleaner Ultra. Remstof, straatvuil & rubber resten kunnen hier prima mee verwijderd worden. Voor de wielen zelf kunt u in dat geval echter beter gebruik maken van de autoshampoo Kenotek Pro Brilliant Wash. De resten die op uw velgen zitten komen natuurlijk ook op uw banden en deze resten kunt u met Brilliant Wash eenvoudig verwijderen. Maar let dus op! Alleen indien u uw auto niet zo vaak wast.

Hoe vaak is vaak


Eenmaal per week indien u uw auto iedere dag gebruikt om naar uw werk te rijden. Indien uw auto minder kilometers maakt en niet snel vuil wordt is een a twee maal per maand voldoende. U merkt zelf hoe vaak u uw autobanden schoon moet maken aan de hand van het tempo waarmee uw banden slijten.

Was uw auto regelmatig, maak uw banden regelmatig schoon en rij veilig!
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766