• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Vogelpoep verwijderen van de auto dit moet je doen


Het verwijderen van vogelpoep op je auto is een vies klusje. De restanten van de voorbij vliegende  vogel maakt je auto niet alleen vies, het kan zelfs de auto beschadigen. Het is daarom belangrijk om vogelpoep zo snel mogelijk van je auto te verwijderen. Lees hier onder hoe je dit op een goede en veilige manier doet, zonder schade te veroorzaken.

Waarom snel vogelpoep verwijderen van auto?


Het is belangrijk dat vogelpoep snel van de auto wordt verwijderd. Vogelpoep bevat immers zuren die lelijke plekken in de autolak kunnen achterlaten. Met name wanneer het warmer is, zal vogelpoep sneller een auto kunnen beschadigen. Dit komt omdat de lak van de auto reageert op temperatuursverschillen. Bij warm weer zet de lak uit, wanneer het kouder is krimpt het in. Vogelpoep zorgt dat dit proces niet gelijkmatig over de auto kan worden uitgevoerd, wat kan leiden tot doffe plekken of scheuren.

Vogelpoep op de auto verwijderen


Om  vogelpoep te verwijderen van de auto, is het verstandig om de auto goed schoon te maken. Dit doe je door de auto te wassen met een schoonmaakmiddel dat hardnekkige vuilresten van de auto verwijderd, zonder de autolak te beschadigen. Door het gebruiken van Kenotek Pro Brilliant Wash wordt binnen een mum van tijd de vogelpoep van je auto verwijderd. Tevens wordt door het gebruik van de autoshampoo de auto gewaxt, wat de autolak langdurig beschermd en laat schijnen. Maak bij het wassen van de auto gebruik van een zachte doek, om beschadigingen aan de auto te voorkomen. Wil je de autolak ten allen tijden beschermen tegen zure vogelpoep? Wax de auto regelmatig in met de Kenotek Pro Polish and Protect. Zo voorkom je dat ongeziene vogelpoep zal inbranden op de autolak en hiermee de auto aantast.

Voorkom het verwijderen van vogelpoep


Het verwijderen van vogelpoep op je auto is een naar klusje wat velen niet graag doen. Wat is dan fijner als je dit helemaal niet zou hoeven doen? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de kans op vogelpoep op de auto te verkleinen. Zo is het verstandig om de auto zo min mogelijk op plekken te parkeren waar vogels veel aanwezig zijn, te denken valt aan het parkeren onder een boom. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk. Wanneer je de auto langdurig buiten op een vaste plaats hebt staan, is het raadzaam een autohoes aan te schaffen. Zo hoef je minder snel vogelpoep van de auto te verwijderen en is de auto beter beschermt tegen diefstal.
Een greep uit ons assortiment
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766