• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Voorkom het doffer worden van de lak


Een vaak door ons ontvangen vraag is of onze autoshampoo Kenotek Brilliant Wash kan voorkomen dat de lak van de auto of bus dof word indien de auto vaak wordt gewassen. Het dof worden van de lak kan een aantal oorzaken hebben die elk een andere oplossing vereisen. We zullen de meest algemene oorzaken van dit verschijnsel noemen.

Kalk aanslag


Meestal is de oorzaak van het dof worden van de lak direct na het wassen de kalk die in het water zit dat gebruikt wordt bij het wassen. Dit zogenaamde hard water zorgt voor een aanslag die op een witte auto ervoor kan zorgen dat deze dof uit gaat zien. De enige oplossing hiervoor is het zemen van de auto met een goede zeem. Op deze wijze veegt u in feite de kalk aanslag weg voordat deze kans heeft zich aan de lak van uw auto te hechten. Het maakt in dit geval dan ook niet uit welke autoshampoo u gebruikt.

Gebruik de juiste autoshampoo in de juiste dosering


Een andere oorzaak kan zijn dat u te agressieve shampoo gebruikt of een te hoge concentratie. Met name vrachtwagen shampoo is over het algemeen agressiever dan gewone autoshampoo. Indien u bus een busje heeft is een gewone autoshampoo dan waarschijnlijk een betere keuze, omdat zeker van een kleinere bus de lak eigenschappen meer op een auto dan op een vrachtwagen lijken. Maar ook dan nog is het belangrijk de juiste dosering te gebruiken. Indien u Kenotek Brilliant wash gebruikt op de aangegeven wijze (dus 2 flesdopjes per 10 liter water) kan het probleem normaal gesproken niet voorkomen.

Waarom Kenotek Brilliant Wash


Kenotek Brilliant Wash wordt gebruikt door professionele autopoets bedrijven en detailers die wekelijks vele auto's en busjes wassen. Deze vele jaren ervaring met de autoshampoo zijn door de maker CID LINES gebruikt om het product te perfectioneren. Door de nano film die op de lak wordt aangebracht blijft de lak daarom juist langer zijn oorspronkelijke glans behouden. U zult zien dat het water gewoon van de bus af loopt. Zeker indien ook gebruik wordt gemaakt van de Kenotek pro Showroom Shine spraywax. Dit is precies het verschil tussen Kenotek autoshampoo en de doorsnee autoshampoo.

Een uitstekende keuze


Natuurlijk kunnen we geen 100% garantie geven, omdat het doffer worden bijvoorbeeld ook nog aan de kwaliteit van de gebruikte lak op uw voertuig kan liggen en aan de kleur in combinatie met het aantal uren dat uw voertuig in de zon staat. Maar bij voorgeschreven gebruik is Kenotek Pro Brilliant Wash een uitstekende keuze en zal de lak zijn oorsponkelijke glas zeer lang kunnen behouden, ondanks dat deze dagelijks wordt bloot gesteld aan zure regen, pekel en UV-straling.
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766