• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Wat is de beste manier om de autobekleding te reinigen


Als je het hebt over autobekleding, is het een feit dat deze dient voor een onmiskenbaar mooi binnenaanzicht van je auto. Houd er echter rekening mee dat het voor jou uiterst eenvoudig is om de stoffen autobekleding te bezoedelen. Of het nu gaat om een vlek van je ochtendkoffie of een kleurpotlood vlek, je stoffen autobekleding moet met waakzaamheid worden verzorgd om de binnenkant van de auto continu een vlekkeloos uitzicht te geven.

Er kunnen echter momenten zijn waarop je je bekleding vies maakt, ongeacht alle zorg en voorzorgsmaatregelen die je zou kunnen nemen. Met dat in gedachten, zijn hier enkele van de methoden die je kunt gebruiken om autobekleding op de best mogelijke manier te reinigen.

Gebruik een stofzuiger


Het eerste wat je moet doen, voordat je je stoelen van dichtbij gaat bekijken, is een stofzuiger te gebruiken om alle soorten vuil en stof in de auto te verwijderen. De stofzuiger zou niet alleen op de stoelen moeten worden gebruikt, maar ook op de rest van het interieur van de auto.

Grote schoonmaakklus


Als je klaar bent met de schoonmaakronde met de stofzuiger, wordt het tijd dat je aan de slag gaat met het echt reinigen van autobekleding. Hiervoor moet je één emmer met heet water en één emmer met koud water vullen en zorg je dat er een fles interieurreiniger, zoals Kenotek Interior Cleaner, klaar staat. De schoonmaakklus zal voornamelijk met warm water worden gedaan, het koude water gebruikt wordt om de finishing touch te geven. Voeg wat wasmiddel toe aan de emmer met heet water. Deze oplossing moet worden gebruikt als bekleding reiniger voor de auto. Neem een spons of doek en dompel deze in de oplossing die je zojuist heeft gemaakt. Het is raadzaam om een spons te gebruiken, omdat dit het werk niet alleen effectiever, maar ook sneller zal maken. Met de spons moet je elk afzonderlijke stoel grondig schrobben, zodat alle vlekken die op de stoelen zitten, kunnen worden verwijderd.

Stoelen schoonmaken


Wanneer je de stoelen schoonmaakt met een natte spons, is het gemakkelijk om overboord te gaan en de weg kwijt te raken. Dit betekent dat het belangrijk is om je stoelen niet te nat te maken. Anders doe je ze uiteindelijk meer kwaad dan goed. De stoelen horen er gelijkmatig vochtig en schoon uit te zien. Als dat niet het geval is, moet je deze stap herhalen. Het is nu tijd om gebruik te maken van het koud water. Dompel een doek in het koude water en gebruik het om al het vuil en het wasmiddel dat zich nog op het oppervlak van de autobekleding kan bevinden, weg te schrobben.

Hardnekkige en vervelende vlekken


Iedereen krijgt weleens een vervelende vlek in zijn auto, maar ook deze vlekken zijn te reinigen! Spuit wat interieurreiniger op de vlek en laat deze dan even intrekken. Daarna kun je met een stevige borstel de vieze plek uit het interieur verwijderen. Mocht je last hebben van vet vlekken dan is deze interieurreiniger ook een goede oplossing. Hiermee krijg je de meeste vlekken er wel uit!
Een greep uit ons assortiment
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766