• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

7 auto schoonmaak fabeltjes


Een auto schoonmaken is niet altijd precies hetzelfde bij iedereen. Er bestaan ook voor het auto wassen een aantal fabeltjes die maar steeds weer de kop op steken. Wij willen hier een einde aan maken door uit te leggen waarom ze onzin zijn.

Hier zijn enkele bewezen auto schoonmaak fabeltjes:

fabeltje 1: Het is veilig & goed om uw auto met vaatwas middel schoon te maken


Er zijn mensen die zeggen dat vaatwasmiddel of vloeibare zeep net zo goed uw auto kan reinigen als specifieke autoshampoo als Kenotek Pro Brilliant Wash. Vaatwasmiddel is echter ontwikkeld om alle vreemde substanties te verwijderen inclusief polijstmiddel & verf. Vaatwasmiddel ontvet namelijk en dat is precies wat u niet moet hebben. In dit geval is brand schoon niet precies wat u wil.

fabeltje 2: Reinigen en wassen zijn hetzelfde


Reinigen is het verwijderen van hardnekkige vlekken & zaken die zich vast hebben gezet aan uw auto zoals bijvoorbeeld vliegen & stukjes rubber. Hier is dus meer moeite voor nodig om los te krijgen en vereist specifieke producten als bijvoorbeeld insectenverwijderaar of interieurreiniger. Wassen is het verwijderen van alle los zittende vuiligheden. Dit moet genoeg zeggen.

fabeltje 3: Als de auto nog glanst hoeft u uw auto niet schoon te maken


In dit geval is zien niet gelijk aan geloven. Uw auto ziet er misschien glanzend en gepolijst uit, maar leg uw hand maar eens op de lak en bekijk het verschil. Een schoon oppervlak is glanzend en glad. Een oppervlakte dat gewassen moet worden is ruw en voelt aan als schuurpapier.

fabeltje 4: Wax verwijderd hologrammen uit de lak


Hologrammen, die vaak veroorzaakt zijn door de borstels van carwashes, verwijdert u niet zo maar. Zelfs niet indien u wax gebruikt. Integendeel, meestal maakt wax de hologrammen in de lak zelfs nog beter zichtbaar. Er zijn producten speciaal voor hologrammen in de lak ontwikkeld die heel anders werken. Welk product u nodig heeft hangt af van de diepte van de krassen. Maar vermijd hologrammen eenvoudig door in plaats in de carwash handmatig te wassen met bijvoorbeeld Kenotek Brilliant Wash. Zo heeft u veel minder snel kans op deze lelijke hologrammen. Op de Brilliant Wash autoshampoo product pagina vindt u een instructie filmpje hoe u het beste kunt wassen.

fabeltje 5: Waxen en polijsten zijn hetzelfde


Niet alleen reinigen en wassen zijn verschillende handelingen. Ook tussen waxen en polijsten zit een verschil. Met het polijsten van de lak van uw auto brengt u de hoogglans van de lak weer terug. Met het zeer fijne schuurmiddel in het polijstmiddel haalt u als het ware een stukje van de lak af zodat kleine krasjes verdwijnen en de glans weer terug komt. Met waxen brengt u een beschermend laagje aan op de lak. Goedkopere wax producten gebruiken hier siliconen en harsachtige substanties voor. Sorry dus voor alle mensen die dachten dat waxen de mooie glans terug brengt. Dit is niet het geval. Tenzij u Kenotek Pro Polish and Protect gebruikt. Deze combineerd namelijk wel beide zaken. U krijgt dus 2 producten voor de prijs van 1!

fabeltje 6: Wax beschermt wel een jaar lang de lak van uw auto


Er zijn fabrikanten die beweren dat hun wax wel een jaar lang bescherming biedt voor de lak van uw auto na slechts 1 maal te zijn aangebracht. Dit lijkt echter meer te maken te hebben met puur kapitalisme & een eenvoudig verkoop praatje om maar zoveel mogelijk aan de man te kunnen brengen. Er zijn namelijk zoveel factoren die hier invloed op hebben dat dit moeilijk hard te maken is. Het weer, zout op de weg, het gemiddelde klimaat en vele andere factoren hebben hier invloed op. U zult zelf in de gaten moeten houden of de waxlaag nog goed is en hierop moeten anticiperen.

fabeltje 7: Wax pasta is beter dan vloeibare wax


Enkele jaren geleden was dit zonder twijfel waar. Moderne technieken hebben dit echter veranderd. Gebruik bijvoorbeeld Kenotek Pro Show Roomshine en het tegendeel zal bewezen worden. Daarnaast is het gebruik van vloeibare wax veel gemakkelijker in gebruik.
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766