• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Auto poetsen: stap voor stap handleiding


Een stralende auto is het visitekaartje van elke trotse autobezitter. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw auto er altijd op zijn best uitziet? In deze blogpost nemen we je mee in een stap voor stap handleiding om je auto te poetsen als een professional. Met de juiste auto poets producten van Kenotek en technieken tover je jouw auto om tot een glanzend pronkstuk op de weg.

Stap 1: Voorbereiden op het wassen


Voordat je begint met auto poetsen, is het belangrijk om je auto voor te bereiden op het wassen. Zorg ervoor dat je auto op een schaduwrijke plek staat en dat het oppervlak koel aanvoelt. Verzamel al je auto poetsspullen, zoals een emmer, universele autospons en een tuinslang of drukspuit met water.

Stap 2: Afspoelen en voorwassen


Begin met het afspoelen van je auto om los vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een tuinslang of drukspuit. Richt de waterstraal van boven naar beneden, zodat het vuil van de auto afspoelt. Het voorwassen helpt om hardnekkig vuil los te weken en voorkomt krassen tijdens het wassen.

Stap 3: Wassen met de juiste auto poets producten


Nu je auto is voorbereid, is het tijd om de juiste auto poets producten te gebruiken. Meng Brilliant Wash met water in een emmer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doop de universele autospons in het sop en begin met het wassen van je auto. Werk van boven naar beneden en was in rechte lijnen om krassen te voorkomen. Vergeet niet om tussendoor je spons uit te spoelen in een tweede emmer met schoon water.

Stap 4: Velgen reinigen


Schone velgen maken het plaatje compleet. Gebruik een krachtige velgenreiniger zoals Kenotek Pro Wheel Cleaner Ultra om je velgen te reinigen. Volg de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat je de reiniger niet te lang laat inwerken. Spoel de velgen grondig af met water.

Stap 5: Autoruiten schoonmaken


Voor heldere en streeploze autoruiten gebruik je een effectieve glasreiniger zoals Glass Cleaner. Spray de reiniger op de ruiten en veeg het schoon met een glasdoek. Werk van buiten naar binnen en vergeet niet om ook de zijspiegels en achteruitkijkspiegel te reinigen.

Stap 6: Drogen en afwerken


Na het wassen en reinigen van je auto, is het tijd om deze te drogen. Gebruik een Nicols neochaam zeem om je auto zorgvuldig te drogen. Werk wederom van boven naar beneden en zorg ervoor dat je alle waterdruppels verwijdert.

Voor een extra glanzende finish, breng je Showroom Shine aan op de lak. Volg de instructies op de verpakking en gebruik een microvezeldoek om het product gelijkmatig te verdelen en uit te wrijven. Je auto zal eruitzien alsof hij net uit de showroom komt!

Met deze stap voor stap handleiding en de juiste auto poets producten, zal jouw auto er altijd op zijn best uitzien. Dus pak je poets spullen en ga aan de slag om je auto te laten stralen!
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766