• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Je autoruiten schoonmaken? - Tips - Snel en simpel


Het schoonmaken van de autoruiten is belangrijk om het zicht tijdens het rijden optimaal te houden. De autoruit schoonmaken wordt echter door velen vergeten, wat de kans op ongelukken aanzienlijk doet toenemen. Het schoonmaken van de autoruit hoeft echter niet lang te duren, als je de juiste producten en manier toepast. Wij leggen je uit welke deze zijn.

Kies het juiste schoonmaakmiddel voor de autoruit


Voor het schoonmaken van de autoruiten is het belangrijk om een schoonmaakmiddel te gebruiken die de ramen goed ontvet en geen strepen achterlaat. Vaak wordt er gekozen voor het schoonmaken van de autoruit met behulp van afwasmiddel, aangezien het een goedkoop product is en goed ontvet. Afwasmiddel laat echter nagenoeg altijd strepen achter. Kies daarom een product speciaal voor autoruiten, zoals de Kenotek Glass Cleaner. Hiermee verwijder je hardnekkig vuil van zowel de buitenkant als de binnenkant van de autoruit en het laat geen strepen achter. Is je Kenotek Glass Cleaner plotseling op? Glassex is een alternatief wat ook door velen gebruikt wordt, maar niet speciaal voor het schoonmaken van autoruiten ontwikkeld is.

Hoe kan je het beste autoruiten schoonmaken?


Naast het uitkiezen van het juiste schoonmaakmiddel voor je autoruiten, is het belangrijk om hierbij ook een goede poetsdoek te kopen. De autoruiten schoonmaken kan het beste worden gedaan door een droge, schone doek dat niet pluist, zoals een glasdoek. Nevel de autoruit licht in met de Kenotek Glass Cleaner en laat de glasreiniger 45 seconden intrekken. Maak de autoruit vervolgens schoon, door de ruitenreiniger met de doek te verwijderen. Met als resultaat: een schone en streeploze autoruit.

Droog de autoruiten na het wassen


Om je autoruiten na het schoonmaken te doen blinken, is het belangrijk om de autoramen goed te drogen. Wanneer je gebruik maakt van de Glass Cleaner en een pluisvrije glasdoek, is de ruit na het schoonmaken vrijwel al droog en streepvrij. Is je raam nog een beetje vochtig? Droog de ruiten met een oude krant. De inkt van de krant neemt overtollige restdeeltjes op, waardoor de autoruiten volledig droog zullen zijn en ook zullen blinken.

Vervang tijdig je ruitenwisservloeistof!


Als je vaak onderweg bent, is het niet altijd mogelijk om je autoruiten schoon te maken. Het is daarom handig als je genoeg ruitenwisservloeistof hebt, om vervelende vlekken op de autoruit te kunnen verwijderen. Controleer daarom regelmatig bij het schoonmaken van je autoruiten ook de ruitenwisservloeistof en vul eventueel aan wanneer nodig is. Kies hier voor een ruitenwisservloeistof die goed reinigt en zo min mogelijk milieubelastend is.
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766