• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Welke auto schoonmaakspullen heb je nodig


Je auto heeft van tijd tot tijd een goede schoonmaakbeurt nodig. Voor sommigen is dit een moment van ontspanning, voor anderen is het een plicht. Hoe dan ook, het moet wel gebeuren als je jouw auto mooi wilt houden. Voor je begint met deze taak is het dan ook wel handig om te weten welke autopoets spullen je zeker nodig hebt. Daarom geven we jou hieronder een overzicht van de producten om je auto te wassen die je écht niet kunt missen.

Auto schoonmaak spullen


Het is misschien een beetje overbodig om deze te benoemen, maar zonder deze auto schoonmaak spullen kom je echt niet ver. Met de hulpmiddelen bedoelen we dan ook emmers met water, universele sponzen, microvezeldoeken en glasdoeken.

Autoshampoo


Het meest vanzelfsprekende autowas product dat je nodig hebt wanneer je je auto gaat wassen is een autoshampoo zoals Kenotek Brilliant wash. Een autoshampoo gebruik je namelijk als reinigingsmiddel. De Kenotek brilliant wash is een kwalitatief product met een zelfdrogend effect. Wanneer je de auto grondig naspoelt is het daardoor niet nodig deze nog af te nemen. Scheelt een hoop doeken en weer een machine was. De lak van de auto wordt door dit product beschermd en krijgt een diepe glans door de wax die erin zit verwerkt.

Glasreiniger


Om ook de ruiten en spiegels van je auto weer goed schoon te krijgen heb je een goede glasreiniger nodig. Voor velen is het schoonmaken van de ruiten het vervelendste klusje van het hele proces. Denk je eindelijk al het vuil van je ruiten te hebben gepoetst, zie je de strepen en vegen die het poetsmiddel heeft achtergelaten. Wanneer de zon hier verkeerd op staat kunnen die vegen vervelend in de weg zitten. Om goed zicht te hebben op de weg is het daarom belangrijk dat je ruiten streepvrij zijn. Klinkt als een onmogelijke taak? Niet met een goede glasreiniger. Kenotek Glass Cleaner verwijdert efficient al het vuil van je ruiten, spiegels, gladde kunststoffen en chroom zonder strepen of vegen achter te laten.

Velgenreiniger


Wil je geen plekje overslaan tijdens deze poetsbeurt? Vergeet dan niet om ook de velgen en banden eens flink onder handen te nemen. Grote kans dat deze meestal worden overgeslagen, ze worden immers de volgende keer dat jij in de auto stapt toch weer vies en het vuil gaat er niet zomaar vanaf. Het is echter geen verspilde moeite om hier af en toe wat tijd in te steken, en met een goede velgenreiniger zijn jouw velgen en banden binnen no time weer spik en span. Velgenreinigers zijn namelijk speciaal gericht op het vuil dat je hier gaat aantreffen. De Wheelcleaner of Wheelcleaner Ultra van Kenotek Pro is een krachtige reiniger die met gemak remstof, rubberresten en straatvuil laat verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Waxen en polijsten


Een product dat je niet bij elke wasbeurt nodig zal hebben, maar wanneer jij je auto de volle aandacht wil geven mag dit autowas product zeker niet ontbreken; de Kenotek Polish and Protect. Vuil kan zich op den duur namelijk gaan hechten aan de lak van je auto, en dat is wel het laatste wat je wilt. Het is daarom belangrijk je auto hier van tijd tot tijd een handje bij te helpen. De wax beschermt de lak van je auto tegen vuil en de wisselende weersomstandigheden. Na een behandeling met de wax zijn kleine krasjes verdwenen en gaat de lak er weer als nieuw uitzien.  

Zijn al die autowas producten echt nodig?


Na het lezen van deze tekst ben je misschien wat overweldigd door de autopoets spullen die nodig zijn om jouw auto mooi schoon te houden. Uiteindelijk valt het allemaal best mee. De hulpmiddelen zoals doeken zijn slechts een kleine investering, en je ontkomt er niet aan deze in huis te halen wanneer je een beetje aandacht aan je auto wilt besteden. Hoeveel zorg jij uiteindelijk in de poetsbeurt van je auto wilt stoppen is natuurlijk helemaal aan jou, en mocht je enthousiast zijn dan vind je nog veel meer autowas spullen die je hiervoor kunt gebruiken. De producten die we hier hebben genoemd vormen echter een mooi begin.
Een greep uit ons assortiment
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766