• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Auto polijsten


Je Auto polijsten kun je laten doen door een gespecialiseerd carclean bedrijf of je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Hieronder geven we tips en informatie over het polijsten van jouw auto met hulp van de Kenotek Pro autopoets producten.

Wat is polijsten


Je kent het wel. Je hebt een auto en (vooral rode auto’s) de kleur begint te verweren. De kleur begint dof en mat te worden. Geen gezicht natuurlijk. Hoe kun je dit nu weer opknappen. Moet je de auto over laten spuiten? Nee we gaan lekker polijsten! Polijsten is het verwijderen van de oppervlakkige lak doormiddel van een soort van schuren. Je haalt daarmee de oude glans weer naar boven omdat je eigenlijk een beetje lak van de auto verwijderd. Geen zorgen! Er zit genoeg lak op de auto en zoveel haal je er niet af.

Waarmee kun je de auto polijsten


Helaas heeft Kenotek Pro geen wax middel in het assortiment. Er zijn echter verschillende middelen op de markt en deze zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Van autoshops tot bouwmarkten en zelfs bij eurowinkels of action. De bekenste polijstmiddelen zijn die van Commandant. Deze zitten vaak in blik en hebben verschillende nummers om de grofheid van het schuurmiddel erin aan te geven. Weet je niet goed wat je doet begin dan gewoon met een fijne variant. Verder heb je alleen nog poetsdoeken (oude maar wel zuivere! doeken of iets dergelijks) en autowas zoals Kenotek Polish & Wax nodig.

Hoe ga je te werk


Zorg er eerst voor dat de auto goed schoon is. Alle vuil eraf. Je kunt de auto natuurlijk het beste zelf wassen met Kenotek Brilliant Wash. Vervolgens als de auto droog is breng je wat van het polijstmiddel op een droge doek aan en wrijft dat met een ronddraaiende schurende beweging in op de lak van de auto. Denk maar aan de oude karate kid films ;). Na het aanbrengen en het goed inwrijven van het polijstmiddel ga je met een andere droge doek (geen stugge) weer over de auto heen om het restant polijstmiddel weg te vegen. Het kan zijn dat je nu wat kleur van de lak op jouw doek terecht ziet komen. Dat is de bedoeling ook. Je hebt nu een toplaagje van de lak verwijderd. Alle polijstmiddel weg? Dan ga je de auto nu in de was zetten voor verdere bescherming van de laklaag. Op de zelfde manier aanbrengen als het polijstmiddel. De was goed inwrijven en nawrijven met een schone zachte doek. Als het goed is ga je nu echt eer van jouw werk krijgen. Helemaal klaar en staat jouw auto te blinken zodat je er pijn in jouw ogen van krijgt? Doe dan nu de test waar vooral mannen van houden. Het gooien van een droge doek op de motorkap en zien hoe hij er met dezelfde vaart weer vanaf glijdt. Total satisfaction garanteed! Zo kun je er weer een tijd tegenaan.

Polijstmachine of poetsspullen nodig? Bekijk onze hulpmiddelen voor het poetsen van je auto of bestel hier een polijstmachine.

Heb je last van krasjes op koplampen of doffe en vergeelde koplampen? Dan kun je die polijsten met speciaal polijstmiddel. Lees hier meer over in ons artikel Doffe koplampen herstellen.
Een greep uit ons assortiment
E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766