• Gratis levering vanaf € 75,-
  • Veilig betalen
  • Deskundig advies
  • Professioneel resultaat
winkelwagen Geen artikelen

Stap 1: stofzuig de bekleding

De eerste stap is het stofzuigen van de autobekleding. Voordat u gaat poetsen is het belangrijk dat u eerst al het droge en losse stof wegneemt. Dit kunt u het beste doen met de stofzuiger. Zuig de matten en de stoelen inclusief de kleine hoekjes. Het is handig om verschillende opzetstukjes van de stofzuiger te gebruiken om overal goed bij te kunnen. Als u dit gedaan hebt, is de auto vrij van los vuil en stof.

Stap 2: schoonmaken in vier delen

Voor het schoonmaken van uw autobekleding kunt u het beste de reinigingsmiddelen: Leer reiniger - Kenotek Leather Cream of Interieurreiniger auto - Kenotek Pro Interieur Cleaning gebruiken. Deze producten reinigen de bekleding niet alleen, maar voeden het ook en houden het soepel. Heeft u leren bekleding? Gebruik dan de Leer reiniger - Kenotek Leather Cream. Deze reiniger is speciaal voor leer.

Voordat u aan de slag gaat met schoonmaken, raden wij u aan om de autostoel te verdelen in vier delen. U start met de zitting, dan maakt u het onderste deel van de rugleuning schoon, dan het bovenste deel en als laatste de hoofdsteun. Dit doet u vervolgens bij de overige stoelen op dezelfde manier. De auto in kleine stappen schoonmaken is essentieel omdat u zo voorkomt dat het schoonmaakmiddel te snel opdroogt.

Stap 3: reinigen van de autostoelen

Het reinigen van de stoel doet u met een licht vochtig doekje. Het doekje moet vochtig zijn, omdat de stoelen anders te nat worden. Breng de reiniger aan op een zacht, wit doekje en dan wrijft u het middel met draaiende bewegingen en met een lichte druk in de bekleding. U kunt eventueel een zacht borsteltje gebruiken, wanneer er zichtbaar vuil op de stoel zit. Doe dit voorzichtig en met beleid. Lees op de verpakking van de reiniger hoe lang het schoonmaakmiddel op de bekleding mag zitten. Als laatste neemt u de gereinigde delen met een droge, het liefste een witte, poetsdoek af.

Stap 4: sluit af met een conditioner

Wanneer u leren stoelen heeft, is het verstandig om de poetsbeurt af te sluiten met een conditioner. Hiervoor kunt u de Leer & vinyl Conditioner: Kenotek Pro Vinyl & leather gebruiken. Het uitgedroogde leer wordt hierdoor weer sterk. De conditioner hernieuwt en verzorgt het leer en door de antistatische formule geeft het de stoelen een vuilafstotende laag. Daarnaast herstelt het de originele glans en biedt het bescherming tegen barsten en beschadigingen van de zitting.

E: info@hbscarcleaning.nl T: 085-8771766